برای بعضی افراد عجیب است اگر بگوییم بین این دو تفاوت وجود دارد در واقع روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. مشاور کسی است که با استفاده از فنون علم روانشناسی به افراد در انتخابها و تصمیمگیریهایشان کمک میکند. تفاوت این دو در آن است که افراد مبتلا به اختلال روانی باید توسط یک روانشناس خوب درمان شوند و مشاور تنها وظیفه هدایت افراد را دارد.
بزرگترین تفاوت بین دکتر روانشناس بالینی و روانپزشک این است که روانپزشک در حوزه علوم پزشکی درس خوانده و تخصص گرفته است. بدین ترتیب، او میتواند برای درمان بیماریهای روانی دارو تجویز کند. این در حالیست که روانشناسان بالینی پزشک محسوب نمیشوند و نمیتوانند از دارو در درمان بیماران خود استفاده کنند. برای انتخاب بهترین دکتر آنلاین در می توانید با توجه به تعداد بازدید از صفحه هر پزشک و مشاهده نظرات دیگر کاربران سایت، بهترین متخصصان آنلاین روانشناسی را شناسایی و از ایشان مشاوره آنلاین و نوبت حضوری دریافت کنید.
ایجاد یک رابطه مطمئن، مؤثر و دوستانه بین بیمار و مشاور، شرط لازم و ضروری درمان است. متخصص بهداشت روان است که برای کمک به بیماران روانی، افراد افسرده، افراد درگیر با چالشهای زندگی، افراد دچار اختلالات روانی، افرادی که به دنبال بهبود زندگی شخصی خود هستند و… روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد.
سپس، با همکاری بیمار، طرح درمانی بر اساس نیازهای بیمار تدوین میشود. روانشناس روند پیشرفت مراجع را زیر نظر میگیرد تا از برآورده شدن نیازهای او و پیشرفت در مسیر درمان مطمئن شود. دکتر روانشناس بالینی یکی از متخصصان حوزه سلامت است که در تشخیص و درمان بیماریهای روانی، مشکلات رفتاری عاطفی آموزشدیده و تخصص دارد. دکتر حق شناس در سال 1367 دوره فوق تخصصی روانشناسی بالینی را در انستیتو روانپزشکی تهران سپری کردند. دکتر حسن حق شناس مدرک دکترای تخصصی روانشناسی بالینی را از انستیتو روانپزشکی دانشگاه لندن در کشور انگلستان اخذ نمودند. هم چنین مشاوره با ادارات دولتی و گروه های مردمی، آموزش و نظارت و نیز آموزش بر پایه ی تحقیق را می تواند ارائه دهد.
دکتر امیر لشکری
بگذارند درمانجو هر چقدر که می خواهد سخن بگوید روانشناس باید به یاد بیاورد که باید شنونده ی خوبی باشد براي درک مشکل مراجع و تشخیص اختلال نباید شتاب کند تعجیل کردن و کم حوصلگی را کنار بگذارد. همان گونه که ميدانيد بعضی از اختلالات روان شناختی نشانه های نزديک به هم دارند پس شکیبایی رمز پیروزی است. نخستین و واضح و روشن ترین مهارتی که هر روانشناسی باید داشته باشد این است که بتواند با سایرین به خوبی رابطه برقرار کند.
بنابراین، یک مشاور میتواند به شما کمک کند که با مشکل خود روبهرو شوید، برای آن راه چاره بیابید یا با آن کنار بیابید. یافتن راهحل مشکل یا استراتژیهای کنار آمدن با آن به شما کمک میکند که از شر علائم افسردگی خلاص شوید. با توجه به توضیحات داده شده در مورد روانشناسان و رواندرمانگران و حوزه تخصصی هر یک، به شرح مهارتهای روانشناس خوب میپردازیم. یکی از مهم ترين خصوصیت های یک روان شناس کارامد این است که با همکاري مراجع خود اهداف درمانی مشخصی را تعيين و براي دستیابی به آنها سعی کند.
و روانشناس ممکن است به تسهیل فرآیند غمگین شدن فرد کمک کند، اگر افسردگی او از یک کمبود نشئت گرفته است. یک روانشناس خوب که به عنوان یک شخص ثالث آموزش دیده، باتجربه و بی طرف عمل می کند، به این فرد کمک می کند تا از منابع موجود (منابع خودش و نیز سایر منابع) برای روبرو شدن با مشکل مورد نظر استفاده کند. یک روانشناس خوب همچنین در توسعه مهارتهای جدید و استراتژیهای حل مشکل برای روبرو شدن با مشکل مورد نظر، به این فرد کمک می کند.
- این امر در درجه اول شامل کار با افرادی است که دارای معلولیت و یا جراحاتی برای کمک به آنها در استفاده بیشتر از زندگی خود هستند.
- احتمالا همه شما نیاز به مشاوره را در زندگی خود احساس کردهاید اما ممکن است بپرسید چرا به جای مشورت با دوستان یا اقوام باید به روانشناس مراجعه کرد.
- در کمترین زمان با پزشکان متخصص در حوزه روانشناسی و روانپزشکی ارتباط برقرار کنید.
اصطلاح “درمانگر” غالباً بطور كلی در مورد تعدادی از متخصصان مراقبتهای بهداشتی كه خدمات روان درمانی را به مراجعان ارائه می دهند، مورد استفاده قرار میگیرد. وسواس یکی از رایجترین و در عین حال مجله خبری پزشکی آزاردهندهترین اختلالات روانی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند. اختلال وسواسی به صورت بالقوه یک بیماری است که افراد را در چرخهی بیپایان افکار و رفتارهای تکراری به دام میاندازد.
کارشناس بهروزیان
بسیاری از ما انسانها در اعماق ذهن خود با مسائل بسیار خاصی درگیر هستیم. اغلب مسائل مربوط به وجودیت انسان، مرگ، چرخهی حیات و … به سادگی برای ما قابل حل نیستند. بسیاری از افرادی که با این مسائل درگیر هستند، اغلب به پوچی میرسند و زندگی برایشان بیمعنی میشوند. با اینکه درمان اینگونه مشکلات به سبک و گرایش روانشناس بستگی خواهد داشت، اما اکثر روانشناسان سعی میکنند به فرد کمک کنند تا معنا، ارزش و هدفی برای زندگی خود یافته و تلاش کند تا زندگی خود را بسازد.