دنیایی را تصور کنید که در آن مواد غذایی موجود در قفسههای فروشگاههای مواد غذایی بر اساس میزان سلامتی آنها با نتایج ساده و با پشتوانه تحقیقات رتبهبندی میشوند. در برخی کشورها، این جهان از قبل وجود دارد.
سیستم های پروفیل مواد مغذی یا NPS ها از بر،ب های واضح در جلوی بسته پشتیب، می کنند که کیفیت غذا را بر اساس محتوای مواد مغذی ارزیابی می کند. Nutri-Score در فرانسه یک سیستم رنگین کم، برای رتبه بندی غذاها از A تا E است. رتبه بندی ستاره سلامت در استرالیا یک سیستم پنج ستاره است که غذاها را با افزایش نیم ستاره رتبه بندی می کند. سیستم چراغ راهنمایی بریت،ا سطوح مواد مغذی را به رنگ سبز، زرد یا قرمز طبقه بندی می کند.
در مقابل، ایالات متحده فاقد سیستمی برای بر،ب زدن مواد غذایی در جلوی بسته بندی است. Food Comp، اخیراً از دانشگاه تافتس ساخته شده است تا به رفع این شکاف و کاستی های سیستم های دیگر کمک کند. اما از اطلاعات تغذیه ای استفاده می کند که در حال حاضر در دسترس ا،ر غذاها و مصرف کنندگان نیست.
به ،وان یک متخصص گوارش، پزشک و دانشمند، تمرکز من بر این است که جدیدترین داده های میکروبیوم و تغذیه را در دسترس عموم قرار دهم. با تکیه بر این تحقیق، امتیاز مصرف مواد مغذی یا NCS را ایجاد کردم که با استفاده از اطلاعات تغذیهای موجود برای همه غذاها، غذاها را از 1 تا 100 رتبهبندی میکند و شامل فاکتورهای مهم برای میکروبیوم سالم است.
اما سیستم های شناسایی مواد مغذی چگونه کار می کنند؟ مقایسه آن با سایر راهنمای تغذیه برای مصرف کنندگان چگونه است؟
صفرهای غذایی
هر سیستم رتبهبندی مواد مغذی از الگوریتمهای امتیازدهی متفاوتی استفاده میکند، اما بیشتر آنها به مواد مغذی و غذاهایی که معمولاً به اندازه کافی مصرف نمیشوند، مانند فیبر، میوهها و سبزیجات، امتیاز مثبت میدهند. برع،، برای مواد مغذی بیش از حد مصرف شده مانند شکر، چربی اشباع شده و سدیم که اغلب به غذاهای فرآوری شده اضافه می شوند، امتیاز منفی داده می شود. این نمرات در یک امتیاز ،یب میشوند: نمرات بالاتر نشاندهنده غذاهای سالمتر است، در حالی که نمرات پایین نشاندهنده گزینههای سالمتر است.
به ،وان مثال، کلم پیچ – که سرشار از فیبر، پتاسیم و چربی غیراشباع است، در حالی که قند، سدیم و چربی اشباع کمی دارد – امتیاز بالایی خواهد داشت. در مقابل، Twinkies که سرشار از قند، سدیم و چربی اشباع است، اما فیبر، پتاسیم و چربی ترانس کمی دارند، امتیاز پایینی دریافت خواهند کرد. غذایی مانند زیتون سیاه که سرشار از فیبر است اما همچنین سدیم بالایی دارد، جایی بین این دو قرار می گیرد.
سیستمهای بر،بگذاری مواد مغذی مانند بر،بهای حقایق تغذیهای در پشت یا کنارههای بستههای مواد غذایی عمل میکنند تا به مصرفکنندگان در انتخاب آگاهانه کمک کنند. این بر،ب ها اطلاعاتی در مورد محتوای مواد مغذی یک غذا از جمله کا،ی، درشت مغذی ها و ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی ارائه می دهند. مقادیر از طریق تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی و پایگاههای اطلاعاتی مواد مغذی بر اساس اندازههای سرویس استاندارد تنظیمشده توسط سازمان غذا و دارو تعیین میشوند.
اما NPS ها از این جهت متفاوت هستند که اطلاعات تغذیه را در یک امتیاز عملی جمع می کنند. این بدان م،است که شما مجبور نخواهید بود زم، را صرف رمزگشایی بر،ب های حقایق تغذیه ای کنید، بر،ب هایی که اغلب با حروف کوچک هستند و ممکن است تفسیر آنها گیج کننده باشد.
پروفیل فوق پردازش شده
الگوریتمهای سیستم شناسایی مواد مغذی کاملاً مشابه هستند زیرا به غذاهای فرآوری نشده – لوبیا، آجیل، دانهها، میوهها، سبزیجات و غلات کامل – امتیاز بالایی میدهند و برای غذاهای فرآوریشده مانند هات داگ، نوشابهها، کیکها و کراکر رتبه پایینی دارند. آنها به افراد کمک می کنند تا رژیم های غذایی خود را که به دلیل فرآوری غذا یا میزان تغییر مواد اولیه تغییر کرده است، متعادل کنند.
این مکمل سیستم طبقه بندی Nova است که توسط محققان دانشگاه سائوپائولو توسعه یافته است، که غذاها را بر اساس سطح پردازش آنها طبقه بندی می کند. این سیستم اصطلاح “غذاهای فوق فرآوری شده” را معرفی کرد که غذاهایی هستند که تحت پردازش صنعتی قابل توجهی قرار گرفته اند و حاوی موادی هستند که به طور معمول در آشپزی خانگی یافت نمی شوند.
در حالی که Nova غذاهای فوق فرآوری شده را با پیامدهای بد سلامتی مانند چاقی، بدتر شدن سلامت روان، سرطان و مرگ زودرس مرتبط میداند، اما با نادیده گرفتن تفاوتهایی مانند میزان قند، سدیم و سایر افزودنیها، با همه این غذاها به یک اندازه رفتار میکند.
سیستمهای پروفایل تغذیه با شناسایی گزینههای سالمتر در دسته فوقفرآوریشده به ایجاد تفاوتهای ظریف کمک میکنند. به ،وان مثال، شیرهای گیاهی، مانند شیر بادام یا شیر سویا، ممکن است تحت سیستم NOVA به ،وان فوق فرآوری شده طبقه بندی شوند، اما اگر حاوی حداقل قند و نمک باشند، می توانند امتیاز NPS نسبتاً بالاتری داشته باشند.
نسبت ها و مواد فعال بیولوژیکی در تعادل
در حالی که سیستم های پروفایل مواد مغذی می توانند برای انتخاب گزینه های سالم مفید باشند، سیستم های فعلی محدودیت هایی دارند. آنها همیشه کاملاً با سایر تحقیقات سازگار نیستند، اغلب مواد شیمیایی فعال زیستی را که فرآیندهای میکروبیوم و بدن را تنظیم می کنند نادیده می گیرند و ممکن است بر داده های ناقص تکیه کنند. سیستم های کنونی همچنین اثرات سلامتی و کربوهیدرات الکل را در نظر نمی گیرند.
نمرات دریافت مواد مغذی که من طراحی کردم، با ،یب ، این مواد نادیده گرفته شده در غذا، این شکاف ها را برطرف می کند. به ،وان مثال، از دستههای مواد غذایی به ،وان پرو،ی برای مناطقی با دادههای محدود، از جمله ،یبات فعال زیستی مانند پلی فنولها، چربیهای امگا 3 و فیبر قابل ،ر استفاده میکند. ،یبات زیست فعال موجود در غذاهای فرآوری نشده – مانند میوه ها، سبزیجات، غلات، لوبیا، آجیل و دانه ها – در الگوریتم امتیازدهی اساسی گنجانده شده اند، که از نسبت مواد مغذی برای اندازه گیری درجه فرآوری یک غذا استفاده می کند.
نسبت مواد مغذی – از جمله کربوهیدرات به فیبر، چربی اشباع شده به چربی ترانس، و سدیم به پتاسیم – منع، کننده تعادل طبیعی محتوای مواد مغذی سلولی در غذاهای فرآوری نشده است که تحقیقات نشان داده است با سلامت قلب و متابولیک مرتبط است.
به ،وان مثال، دیواره های سلولی گیاهان استحکام ساختاری و غنی از فیبر هستند، در حالی که وزیکول های انرژی آنها کربوهیدرات ها را ذخیره می کنند. فیبر جذب قند را کاهش می دهد و به بوتیرات ،ر می شود که قند خون را حفظ کرده و اشتها را تنظیم می کند.
پروفایل لیپیدی غذاهای فرآوری نشده مشابه ،یب لیپیدها در غشای سلولی است. نسبت چربی اشباع شده به چربی ترانس نشان می دهد که چگونه انواع مختلف چربی بر التهاب و وزن تأثیر می گذارد.
در نهایت، نسبت پتاسیم به سدیم عملکرد طبیعی پمپهای غشای سلولی را منع، میکند که برای تمرکز پتاسیم در داخل سلولها در حالی که سدیم را به بیرون منتقل میکنند، کار میکنند. این بر فشار خون و همچنین میکروبیوم و سلامت متابولیک تأثیر می گذارد.
تحقیقاتی که در حال حاضر تحت بررسی همتایان قرار دارد نشان میدهد که کاهش مواد مغذی با رژیمهای دیگر مقایسه میشود. NCS برگرفته از داده های تغذیه ای از حدود 5000 آمریکایی، با فشار خون، دور کمر و وزن مرتبط است. NCS همچنین در یک برنامه تلفن هوشمند برای استفاده عمومی ادغام شده است که در حال حاضر در مرحله آزمایش بتا است.
گزینه های هوشمند را فعال کنید
در حالی که سیستم های پروفایل مواد مغذی ابزاری امیدوارکننده برای انتخاب مواد غذایی سالم هستند، اما با اخطارهای مهم همراه هستند. ا،ر مطالعاتی که بررسی میکنند که آیا این روش کار میکند یا خیر، بر نحوه ارتباط دو عامل با یکدیگر تمرکز میکنند تا اینکه آیا یکی مستقیماً عامل دیگری است یا خیر. همبستگی علیت را ثابت نمی کند.
مطالعات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا این سیستمها بر عادات ،ید، روند مصرف و نتایج سلامتی مانند وزن و فشار خون تأثیر میگذارند، مورد نیاز است. علاوه بر این، نیازهای غذایی فردی میتواند متفاوت باشد، و الگوریتمهای شخصیسازی شده میتوانند به اصلاح این نتایج برای توصیههای شخصی کمک کنند.
علیرغم این ملاحظات، سیستمهای محدودیت مواد مغذی ابزارهای امیدوارکنندهای برای مبارزه با افزایش نرخ بیماریهای متابولیک هستند. استفاده از آن در اروپا پتانسیل آن را برای تغییر عادات ،ید مصرف کنندگان و الهام بخشیدن به شرکت های مواد غذایی برای تولید محصولات سالم تر نشان می دهد.
آمریکایی ها ممکن است روزی بر،ب های مشابهی را در جلوی بسته بندی در ایالات متحده ببینند. تا آن زمان، فناوریهای گوشیهای هوشمند میتوانند روشی عملی برای کمک به مصرفکنندگان در انتخاب هوشمندانهتر امروز ارائه دهند.
مقدمه ای برای مکالمه
این مقاله از The Conversation تحت مجوز Creative Commons بازنشر شده است. مقاله اصلی را بخو،د.
نقل قول: سیستمهای نمایهسازی مواد مغذی از الگوریتمهایی برای سادهسازی انتخاب مواد غذایی سالم استفاده میکنند (2024، 29 دسامبر) بازیابی شده در 30 دسامبر 2024 از https://medicalxpress.com/news/2024-12-nutrition-profiling-algorithms-healthy-groceries.html
این سند مشمول حق چاپ است. علیرغم هرگونه معامله منصفانه به منظور مطالعه یا تحقیق خصوصی، هیچ بخشی بدون اجازه کتبی قابل ت،یر نیست. محتوا فقط برای مقاصد اطلاعاتی ارائه شده است.
]
منبع: https://medicalxpress.com/news/2024-12-nutrient-profiling-algorithms-healthy-groceries.html