به عبارت دیگر دانشجویان در این مناطق به افرادی کمک میکنند که امکانات لازم برای خدمات درمانی مجله خبری پزشکی را در شهرها ندارند. دانشجویان رشته دندانپزشکی پس از گذراندن 6 سال تحصیلی میتوانند به سراغ گرایشهای تخصصی یا به عبارتی دیگر دوره تخصص رشته دندانپزشکی بروند. دوره تخصصی رشته دندانپزشکی در یک بازه زمانی 5 ساله در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. دوره تخصص رشته دندانپزشکی در سه بخش مختلف دروس عمومی (دروس نظری)، دروس پایه (دروس عملی نظری) و دروس اختصاصی (دروس عملی) ارائه میشود.
داوطلبان با توجه به این شرایط باید در دو دوره مختلف 2 ساله و 4 ساله دروس دندانپزشکی را مطالعه کنند تا موفق به کسب مقام دندانپزشک شوند. رشته دندانپزشکی چه مشخصاتی دارد؟ این رشته برای کدام داوطلبان مناسب است؟ آیا رشته دندانپزشکی خوبه؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد رشته دندانپزشکی دارند و قبل از انتخاب رشته باید پاسخ این سوالات را پیدا کنند. قبل از اینکه به تمامی سوالات داوطلبان پاسخ دهیم باید با رشته دندانپزشکی بیشتر آشنا شویم. این بدین معنی است که فارغالتحصیلان این رشته تنها به درمان بیماریهای دهان و دندان و پیشگیری از این بیماریها میپردازند. دندانپزشکی یک کار عملی است و فارغالتحصیلان این رشته باید همراه با کار عملی از تکنیکهای زیادی نیز استفاده کنند.
دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان میپردازد و از همین رو عنوان دهانپزشکی نیز ذکر شده است. پس از اتمام دوره عمومی دندانپزشکی، تخصص های مختلفی برای متمرکز شدن بر روی مشکلات خاص دهان، دندان و بیماری های مرتبط با آنها وجود دارند. شهریه کلیه واحدهای پردیس خودگردان رشته پزشکی و رشته دندانپزشکی، به غیر از سه دانشگاه مستقر در تهران، برای یک ترم تحصیلی مبلغی معادل بیش از ۱۲ میلیون ۵۰۰ تا ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. در انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی خوب نه تنها به حضور متخصصان حاذق و با اخلاق توجه کنید، که به حضور پرسنل نیز توجه زیادی داشته باشید. برای مسائل زیبایی و ترمیم دندان که عموما غیر اورژانسی تلقی می شوند، نیازی نیست که حتما نزدیک ترین کلینیک به خانه خود را انتخاب کنید و می توانید حتی دورترین اما بهترین کلینیک دندانپزشکی را انتخاب کنید. با توجه به اینکه یک کلینیک بیشتر خدمات دندانپزشکی را ارائه می دهد و مراجعان و بیماران زیادی هر روزه به آنجا مراجعه می کنند.
تا جایی که بدون درخواست وام دانشجویی نیز، می توانید به راحتی در رشته دندانپزشکی تحصیل کنید. آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته دندانپزشکیدر دانشگاه آزاد مطلع شوند. استفاده از لیزر در علم پزشکی در سال های اخیر شتاب فراوانی گرفته است.در دندانپزشکی نیز لیزر کاربردهای خاص خود را دارد . موثر ترین درمان لیزر در دندانپزشکی جراحی های لثه می باشد که باعث کاهش عوارض جراحی و ترمیم سریع تر زخم میگردد. علاوه بر این از لیزر در تشخیص پوسیدگی های دندانی ،رفع حساسیت دندانی ،سفید کردن دندان (بیلیچینگ) ،نیز استفاده می گردد. اخیرا درمان های تراش دندان با لیزر نیز وارد درمان های دندانپزشکی گردیده است که به علت نوع تکنولوژی مورد استفاده و عدم راحتی کامل بیمار هنوز در مراحل تحقیقاتی می باشد.
باندینگ زیبایی دندان
یکی از مهمترین سوالات داوطلبان در مورد این رشته تحصیلی به مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی مربوط میشود. مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی چقدر است؟ مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی 6 سال است. این بدین معنی است که داوطلبان برای فارغالتحصیلی از این رشته باید یک مدت زمان 6 ساله را سپری کنند. دوره 2 ساله در رشته دندانپزشکی به دوره علوم پایه معروف است و داوطلبان در این دوره تنها مفاهیم علوم پایه را مطالعه میکنند. این بدین معنی است که داوطلبان در این دوره تنها مباحث عمومی پزشکی را مطالعه میکنند. به این نکته توجه داشته باشید که داوطلبان در این دوره تمامی مفاهیم و مباحث را به صورت تئوری یاد میگیرند.
رشتهٔ دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوهٔ رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماریهای دهان و دندان را آموزش میدهد. آزمون کتبی دانشنامه و گواهینامه تخصصی دندانپزشکی امروز ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱ در دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی برگزار شد. علاوه بر این، تمامی دانشکده های دندانپزشکی در اروپا در فهرست جهانی دانشکده های پزشکی قرار گرفته اند.
متخصص جراحی دهان ، فک و صورت ، ایمپلنت
دندانپزشکی علمی تخصصی برای درمان و رفع مشکلات و بیماری های دهان و دندان می باشد. همچنین به کمک این علم بیماری های زیادی را می توان در مراحل ابتدایی شناسایی و مانع از پیشرفت آن ها شد. دوره تحصیل در این رشته 6 سال می باشد که برای وارد شدن به آن، باید رتبه برتر تجربی باشید.
حال باتوجهبه این دستهبندی برای انواع خدمات و درمان های دندانپزشکی، در ادامه با یک دستهبندی دقیق انواع این خدمات را با جزئیات کاملتری بررسی خواهیم کرد. و دهان و صورت، رشته دندانپزشکی کودکان و تخصص پروتزهای دندانی هم شاخه های تخصصی دیگر رشته دندانپزشکی است. وظیفه متخصص این رشته دندانپزشکی درمان های پیچیده ریشه و یا جراحی هایی است که معمولا از عهده توانایی های دندانپزشکان عمومی خارج است.
بنابراین داوطلبان گروه تجربی برای هر دو نوبت کنکور باید دروس تخصصی را در پایههای دهم، یازدهم دوازدهم به طور کامل مطالعه کنند. همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم کنکور سراسری با تغییرات بسیار زیادی روبهرو شده است. بدون شک حذف زیرگروهها از کنکور سراسری نقش بسیار مهمی در عملکرد داوطلبان دارد. داوطلبان قبل از کنکور 1402 با توجه به هر زیرگروهی به سراغ مطالعه دروس تخصصی میرفتند.
لازم به ذکر است که دانشجویان سال آخر دندان پزشکی می بایست در آزمون صلاحیت بالینی دندان پزشکی نمره قبولی را کسب نمایند. رشته دندانپزشکی در خصوص آموزش نحوه رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان به دانشجویان است. گرایش های رشته دندانپزشکی در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری درج شده و مانند سایر رشته ها از بازارکار مناسبی برخوردار است. این کلینیک در مدت 15 سال سابقه درخشان خود نقش بسزایی در بهداشت و درمان دهان و دندان و ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی در غرب تهران و خارج از منطقه داشته است . این مجموعه با دارا بودن محیطی کاملا متفاوت و مدرن و کادری مجرب از دندانپزشکان ارائه دهنده کلیه خدمات رایج و درمان های تخصصی می باشد ،این مرکز مجهز به بخش رادیولوژی ( عکس تمام دندانی ) OPG می باشد . رشته دندانپزشکی جزو رشتههای محبوب در سراسر جهان است که درآمد بسیار بالایی نیز دارد.
- دانشگاه های اروپا در مقایسه با سایر کشورهای جهان شهریه بسیار پایین تری دریافت می کنند.
- داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته تحصیلی خود به سراغ بررسی معایب و مزایای رشته تحصیلی بروند.
- دید هنری و خلاقیت یکی از مواردی است که یک دندانپزشک به خصوص دندانپزشکی که تمایل به ادامه تحصیل در زمینه ترمیمی و زیبایی و یا ارتودنسی دندان دارد، نیاز است.
- در واقع هرگونه عفونت در ناحیه دهان به ویژه عفونت ناشی از بیماری های پیرامون دندان و لثه و چرکی که بین فاصله دندان و لثه تجمع می کند، می تواند وارد جریان خون شده و در نهایت سبب سکته قلبی، سکته مغزی یا حتی مرگ شود.