برای بعضی افراد عجیب است اگر بگوییم بین این دو تفاوت وجود دارد در واقع مجله خبری پزشکی کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. مشاور کسی است که با استفاده از فنون علم روانشناسی به افراد در انتخابها و تصمیمگیریهایشان کمک میکند. تفاوت این دو در آن است که افراد مبتلا به اختلال روانی باید توسط یک روانشناس خوب درمان شوند و مشاور تنها وظیفه هدایت افراد را دارد.
دکتر فاطمه ثمنی
و روانشناس ممکن است به تسهیل فرآیند غمگین شدن فرد کمک کند، اگر افسردگی او از یک کمبود نشئت گرفته است. یک روانشناس خوب که به عنوان یک شخص ثالث آموزش دیده، باتجربه و بی طرف عمل می کند، به این فرد کمک می کند تا از منابع موجود (منابع خودش و نیز سایر منابع) برای روبرو شدن با مشکل مورد نظر استفاده کند. یک روانشناس خوب همچنین در توسعه مهارتهای جدید و استراتژیهای حل مشکل برای روبرو شدن با مشکل مورد نظر، به این فرد کمک می کند.
می دانید روانشناس کیست؟
بزرگترین تفاوت بین دکتر روانشناس بالینی و روانپزشک این است که روانپزشک در حوزه علوم پزشکی درس خوانده و تخصص گرفته است. بدین ترتیب، او میتواند برای درمان بیماریهای روانی دارو تجویز کند. این در حالیست که روانشناسان بالینی پزشک محسوب نمیشوند و نمیتوانند از دارو در درمان بیماران خود استفاده کنند. برای انتخاب بهترین دکتر آنلاین در می توانید با توجه به تعداد بازدید از صفحه هر پزشک و مشاهده نظرات دیگر کاربران سایت، بهترین متخصصان آنلاین روانشناسی را شناسایی و از ایشان مشاوره آنلاین و نوبت حضوری دریافت کنید.
اصطلاح “درمانگر” غالباً بطور كلی در مورد تعدادی از متخصصان مراقبتهای بهداشتی كه خدمات روان درمانی را به مراجعان ارائه می دهند، مورد استفاده قرار میگیرد. وسواس یکی از رایجترین و در عین حال آزاردهندهترین اختلالات روانی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند. اختلال وسواسی به صورت بالقوه یک بیماری است که افراد را در چرخهی بیپایان افکار و رفتارهای تکراری به دام میاندازد.
بنابراین، یک مشاور میتواند به شما کمک کند که با مشکل خود روبهرو شوید، برای آن راه چاره بیابید یا با آن کنار بیابید. یافتن راهحل مشکل یا استراتژیهای کنار آمدن با آن به شما کمک میکند که از شر علائم افسردگی خلاص شوید. با توجه به توضیحات داده شده در مورد روانشناسان و رواندرمانگران و حوزه تخصصی هر یک، به شرح مهارتهای روانشناس خوب میپردازیم. یکی از مهم ترين خصوصیت های یک روان شناس کارامد این است که با همکاري مراجع خود اهداف درمانی مشخصی را تعيين و براي دستیابی به آنها سعی کند.
- در واقع وی متخصص آموزش دیده بالینی است که با ارائه خدمات روانشناسی، از یک رویکرد یکپارچه برای کمک به بهبودی دیگران استفاده میکند.
- به لطف گسترش علم و تکنولوژی و با روی کار آمدن خدمات مشاوره آنلاین، دیگر نیازی به مراجعه حضوری بیماران نیست.
- روانشناس خوب محیطی پشتیبان را فراهم می کند که به شما اجازه می دهد تا به طور آشکار با کسی صحبت کنید که بی طرف است و منتقد نیست.
- البته برخی از روانپزشکان نیز مانند روانشناسان روان درمانی انجام میدهند.
- بهطورکلی، در ایران مرزهای مشخصی بین روانشناس بالینی و مشاور وجود ندارد.